Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Verantwoord transporteren met SVB Transportgroep

Als bedrijf in de transportsector vindt SVB Transportgroep het niet meer dan normaal om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Dat doen we op een aantal gebieden.

Groene Energie / Zonnepanelen

Niet alleen door gebruik van "schone" auto's probeert SVB bij te dragen aan een schoner millieu ook wat betreft het opwekken van stroom zijn er medio september 2018 een 98 zonnepanelen geplaatst op het dak van het bedrijfspand op het ABC Westland.

De panelen zullen 22.500 kWh per jaar generen hiermee kunnen we zoveel als mogelijk voorzien in ons  "eigen" verbruik.  Tevens leveren deze zonnepanelen een CO2-besparing op van 11.000 kg. 

Schonere auto's

Door kritisch te zijn op de keus van motoren, draagt SVB Transportgroep bij aan een schoner milieu. Bij vervanging van vrachtwagens is milieuvriendelijkheid een belangrijk selectiecriterium. Nagenoeg alle vrachtwagens beschikken inmiddels over schone Euro 5 en 6-motoren.

Zuiniger rijden

Chauffeurs zijn zich ook bewust van die verantwoordelijkheid. Daarom hebben zij een training in Het Nieuwe Rijden gevolgd. Daardoor kan het brandstofverbruik fors worden beperkt.

Beter plannen

Ook de planning is cruciaal. Slim indelen van groupageritten kan veel voertuigbewegingen - en daarmee kilometers - beperken. ICT is één middel om de optimale planning te waarborgen, praktisch nadenken door de verantwoordelijke planners is een ander middel.